Lieve liefhebber van het stromende water,

Het is even stil geweest, maar we hebben niet stil gestaan. Het project Mvura Kumusha leeft! 

Vorig jaar november heb ik Zimbabwe nog bezocht. Wat is het toch een prachtig land. Zo voel ik weer waar ik me voor inzet. Zo fijn me weer te verbinden met mijn vrienden daar. Samen dromen over de oase in Kumusha. Maar het echte realiseren heeft nogal wat voeten in aarde. Ik pas me aan aan het tempo aldaar om niet gefrustreerd te raken.

De inzameling gaat door en er is afgelopen tijd nog eens 193 euro binnen gekomen door sponsors en de inzameling van metalen en kleding. Dit maakt dat het totaal op 7017 euro stond. Stond? Ja, want ik heb een grote investering gedaan in een handmatige grondboor om zelf putten te boren. Floflo is de naam van deze ontwikkelde handboor.

 

 

Zie ook de enthousiaste presentatie van Floris, de initiatiefnemer over de Floflo boor. 

 

Daarnaast is het idee ontstaan dat we het waterproject aan een weeshuis willen koppelen. Twee vliegen in één klap. In Zimbabwe is men bezig om een stichting in het leven te roepen. Een stichting die gaat zorgdragen voor weeskinderen in het Mutoko district.

Nou moet ik er bij zeggen dat dit een initiatief is van mijn Zimbabwaanse vrienden en de organisatie op een Afrikaans tempo gaat. Het leven en de cultuur is daar anders en de prioriteiten liggen daar ook anders. Hier heb ik me maar bij neergelegd. Wel lastig soms, want water is er hard nodig. Maar als er wat moet gebeuren, mag je het zelf doen of het duurt hééél lang. Dus vandaar de lange stilte. Ik wil graag dat het geld goed besteed wordt en doe dus geen overhaaste uitgaven.
 
De planning:
Ik zoek een manier om de boor en nog wat ander gereedschap naar Zimbabwe te krijgen. Hulp hierbij is welkom. Het schijnt zelfs dat soms vliegtuigmaatschappijen gratis vervoer doen voor goede doelen.
 
Davidson en Abel regelen de papieren voor de stichting in Zimbabwe. Als de stichting in het leven is geroepen, geeft dit ook de mogelijkheid om zaken in te voeren zonder invoerbelasting te moeten betalen.
 
Misschien dat ik eind dit jaar Zimbabwe nog een bezoek ga brengen.Zin om mee te gaan?
 
De inzameling van geld, metalen, kleding gaat gewoon door.
Bij meer nieuws, meer nieuws.
 
Spetterende groeten,
Silvan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

deze website …

.... is mogelijk gemaakt door

concLucie

uw partner voor advies en ondersteuning op het gebied van communicatie, PR en organisatie

uw hart voor de zaak verwoord en zichtbaar

Meer informatie: info@conclucie.nl
www.conclucie.nl

nieuwsbrief

wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief, klik hier.