24 juni 2013
Het was even stil, maar we zijn er nog. Klik hier.

Stand van zaken: € 6.445,=!!!

17 november 2012
Wat een geweldig avond was de Ubuntu XL Benefiet avond van 3 november jl. in Rico Latino, Enschede.
Wat een opkomst! Over de 100 dansers waren te vinden op de dansvloer.
Wat een sfeer en wat een fantastische opbrengst. Want d
e opbrengst van de avond was € 1.440,= aan entreegelden, € 120,= van de verkoop van de cd, € 74,= gedoneerd door de makers van het heerlijke Indiase buffet, € 145,= aan donaties op de avond zelf en de verkoop van sieraden. Dan nog de sessiegevers die samen € 221,= hebben binnengehaald. Dat maakt een feestelijke € 2.000,= voor het waterproject en een totaalstand tot nu toe van € 5.518,=. Super bedankt allemaal!!!

   

Ook het Hengelo’s Weekblad heeft op dinsdag 13 november aandacht geschonken aan het waterproject. Onder de titel ‘Schalken gaat voor een oase in de Zimbabwaanse savanne’ is er een groot interview met Silvan geplaatst. Je kunt het artikel hier lezen: Project Zimbabwe HW 121113.

 

26 oktober 2012
De eerste dollars zijn uitgegeven aan een vooronderzoek of het gebied geschikt is voor boren naar water.
Nou de eerste rapporten vertellen niet veel goeds. Geen water of fifty fifty procent kans. Afrika zit altijd vol verassingen en dat geldt ook voor wat er in de bodem zit.

   

 

Silvan heeft hier in Nederland nog contacten die nog preciezer gaan kijken wat er mogelijk is. Een andere mogelijkheid is om een dam te bouwen waarin we het regenwater opvangen. Want als het er regent dan valt er hééél veel water uit de lucht. Over de droge en uitgeputte aarde stroomt alles weg. Hier is eenvoudig wat aan te doen. Het blijft een feit dat de kolonisten destijds de beste grond hebben ingenomen en de lokale bevolking naar deze droge uithoeken hebben gestuurd.

21 november, de datum dat Silvan naar Zimbabwe vliegt komt steeds dichter bij. Als een blanke neger maakt hij zich maar niet druk over hoe het allemaal zal verlopen. Wij hebben hebben hier klokken, in Afrika hebben ze de tijd. Wel zal hij zorgvuldig overwegen waar en hoe het geld te investeren. Dat is dan weer wat minder Afrikaans.

Het gaat verder erg goed met de inzameling! Er staat nu € 3518,= op de rekening. En dan komt het geweldige dansfeest op 3 november in danspaleis Rico Latino in Enchede, waar we nog eens € 2000,= of meer mee willen binnenhalen om zo ver boven de € 6000,= te komen

Dus kom 3 november dansen op de Ubuntu XL benefiet swingparty in danspaleis Rico Latino in Enschede. Voor meer informatie: flyer ubuntu XL benefiet zimbabwe

  

9 oktober 2012
Op 21 november vliegt Silvan naar Zimbabwe om daar een droom te verwezelijken. Hij gaat een gat van 60 meter diep laten boren en er een waterpomp plaatsen. Het gaat erg goed met de inzameling! Op de rekening staat nu € 2.605,= en er staan dit jaar nog 2 activiteiten op het programma, namelijk:

 • Op 17, 18 en 19 oktober is de Kringloopschuur aan de IJsbaanweg 41 in Hengelo open tussen 10.00 en 16.00 uur, waar je kunt snuffelen tussen de grote verzameling mooie spullen. Misschien vind je dat wat je al jaren zocht en steun je hiermee het waterproject Mvura Kumusha.
 • 3 november Ubuntu XL benefiet dansfeest in danspaleis Rico Latino, Enschede.

Met de opbrengst van de verkoop uit de Kringloopschuur en het benefietfeest, gaan we er vanuit dat er op 4 november a.s. in ieder geval € 4.000,= op de rekening staat. Maar wat zou het mooi zijn als het streefbedrag van € 5.000,= gehaald zou worden. Dus als je mensen weet die geïnteresseerd zijn in de Kringloopschuur of het Ubuntu XL benenefiet dansfeest, geef het dan aan hen door. Want hoe meer mensen van dit project horen, hoe meer kans we hebben om het streefbedrag te halen en dat zou helemaal geweldig zijn!! 

 

25 september 2012
Wat er in anderhalve maand allemaal georganiseerd kan worden.
Ruim een maand geleden kreeg Silvan het idee om op 3 november a.s. een benefietavond te houden t.b.v. het waterproject. En in korte tijd stond het programma voor die avond, was de locatie geregeld en werd de flyer gemaakt.
En wat zo mooi is … door samen te werken kun je een heleboel bereiken.

De benefietavond start met een Biodanzaworkshop gegeven door diverse leraren uit Oost-Nederland. Over samenwerking gesproken!! En daarna is het swingen geblazen op lekkere wereldmuziek. En mocht je even niet willen dansen, dan kun je je ook laten verwennen en verrassen op de Afrikaanse bazaar.

Nieuwsgierig geworden kijk dan even op de flyer ubuntu XL benefiet zimbabwe, daar vind je alle informatie over deze bijzondere avond.

Dus zet 3 november vast in je agenda en kom dansen en ….. neem zoveel mogelijk mensen mee. Want hoe meer mensen, hoe meer vreugd en hoe meer we kunnen voor de mensen in Zimbabwe.

 

6 augustus 2012
Het nieuws gaat snel!! Stond gisteren de teller nog op € 1400,=, vandaag is de stand al € 1889,79!!!
Dat houdt in dat nu ook al een waterpomp met de benodigde leidingen gekocht kan worden. Kijk hier voor de lijst met materialen die we met dit bedrag al kunnen aanschaffen.

Silvan kon € 489,79 op de Mvura Kumusha rekening storten, omdat er weer veel materiaal door jullie is verzameld, namelijk:

 • € 90,= aan kleding
 • € 50,= aan papier
 • € 260,= aan metaal
 • € 89,79 aan kleingeld wat in de ‘waterpomppot’ gestopt is.

Geweldig wat jullie met elkaar verzamelen. Ga zo door!!!

En zet 3 november vast in je agenda voor een speciale Mvura Kumusha benefietavond in Rico Latino’s in Enschede!!
 

5 augustus 2012
De rommelmarkt van 28 juli heeft € 200,= voor dit project opgebracht. Dat houdt in dat de teller nu op € 1400,= staat. We hebben nog wat euro’s te gaan, maar gaan ervan uit dat aan het eind van het jaar het eerste streefbedrag van € 7000,= gehaald is. Wat zou het mooi zijn om dan ter plekke met het project te kunnen beginnen.

Op 1 september organiseert Silvan Schalken weer een rommelmarkt op de Boerderie. Zet die datum dus alvast in je agenda!!
 

16 juli 2012
De teller staat nu op € 1200,=!!
Door donaties van oud ijzer, stortingen op het speciale rekeningnummer en € 200,= van Festival Leef komt het plaatsen van een waterpomp steeds dichterbij. Wat zou het mooi zijn als er in november € 7000,= bij elkaar gebracht zou zijn en de droom werkelijkheid wordt. Dus blijf oud ijzer, kleding en papier naar de Boerderie brengen of organiseer zelf een actie om geld in te zamelen.

Op 28 juli organiseert Silvan Schalken een rommelmarkt op de Boerderie, IJsbaanweg 41 in Hengelo. Een gedeelte van de opbrengst is voor het project Mvura Kumusha.

 

 

24 februari 2012
Ruim 3 weken na het vorige nieuwsbericht zien we dat het project Mvura Kumusha steeds meer gaat leven en zichtbaarder wordt.
Was er op 2 februari al € 199,= opgehaald. De teller staat nu op € 619,=!!

 • Door diverse mensen werd na de apart verstuurde mailing geld op de geopende rekening gestort. Dit leverde een totaal van € 420,= op.
 • Bert Lubbers en Marjolein Eriks hebben een oude koelkast, wasmachine, fiets en oud ijzer gedoneerd, wat een bedrag van € 55,= opleverde.

02 februari 2012
Het project Mvura Kumusha komt hoe langer hoe meer op gang.
 
In november 2011 is Silvan Schalken gestart met zijn inzamelingsactie voor het project Mvura Kumusha om voor de inwoners van Dzawanda Village in Zimbabwe in ieder geval een waterpomp te realiseren.
 
In de ruim 2 maanden dat voor dit project aandacht wordt gevraagd, is deze website gemaakt, een flyer ontworpen en al € 199,= opgehaald!
 
 • € 60,= werd geschonken door Nils en Emile (18 en 15 jaar). Ze hebben geld opgehaald met de kerst- en nieuwjaarsgroeten actie van het Hengelo’s Weekblad in de wijk de Grundel in Hengelo en hebben de helft van het opgehaalde geld aan Silvan overhandigd. 
 • Een inzameling van kleding door vrienden van Humanitas en dansers heeft € 50,= opgeleverd. 
 • De vrienden van Humanitas hebben tevens papier en printplaten (metaal) gedoneerd. 
 • Verder haalt André Servaas geld op door het geven van massages. Meer daarover onder de acties.
  
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Staat jouw actie straks ook in het nieuws? 

 

Kijk ook op ons nieuwsblog!!

En wil je tussentijds op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hieraan voor onze nieuwsbrief. 

 

Hier doen we het voor!!

 

deze website …

.... is mogelijk gemaakt door

concLucie

uw partner voor advies en ondersteuning op het gebied van communicatie, PR en organisatie

uw hart voor de zaak verwoord en zichtbaar

Meer informatie: info@conclucie.nl
www.conclucie.nl

nieuwsbrief

wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief, klik hier.